ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το Συγκρότημα ΔΙΑΣ είναι ο πληρέστερος όμιλος μέσων μαζικής ενημέρωσης με τον μεγαλύτερο αθροιστικά όγκο εντύπων, ραδιοφωνικών, διαδικτυακών και τηλεοπτικών μέσων που υπηρετούν το τρίπτυχο Ενημέρωση - Ψυχαγωγία - Εκπαίδευση.

Αποτελεί το μοναδικό ολοκληρωμένο one stop media shop της Κύπρου, προσφέροντας σε διαφημιστές και διαφημιζομένους πολυάριθμες διαφημιστικές επιλογές για να πετύχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα μέσα στο οικονομικά πλαίσιο των εταιρειών τους.

Υπολογίζεται ότι επικοινωνούμε καθημερινά με πάνω από 400.000 άτομα την ημέρα.

 

Αποστολή

Το Συγκρότημα Δίας έχει ως αποστολή να παραμείνει ο κυρίαρχος όμιλος στην  ενημέρωση και ψυχαγωγία μέσω της  πρωτιάς στις κατηγορίες των μέσων που τον αποτελούν.

Αυτό το επιτυγχάνει δημιουργώντας και αναδημοσιεύοντας ύψιστης ποιότητας περιεχόμενο το οποίο διοχετεύει με τον πιο καλαίσθητο και εκσυγχρονισμένο τρόπο, με απώτερο στόχο να αποτελεί σταθερά τη νούμερο 1 επιλογή για διαφημιστές και διαφημιζομένους.  

 

Η Ιστορία

Το Συγκρότημα ΔΙΑΣ ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 3 Φεβρουαρίου 1976 με την κυκλοφορία της καθημερινής πρωινής εφημερίδας «Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ». Εμπνευστής της ιδέας ήταν ο σημερινός Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Κώστας Ν. Χατζηκωστής.

Τον Ιούνιο του 1979 μετονομάσθηκε σε «DIAS UNITED PUBLISHING CO LTD».  Στις 17 Μαΐου 1986 η εταιρεία κυκλοφόρησε το περιοδικό «ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ», με θεματολογία που αφορούσε στην επικαιρότητα και στην πορεία με θεματική lifestyle. Κυκλοφορούσε σε εβδομαδιαία βάση, αρχικά ως αυτόνομο περιοδικό και στη συνέχεια ως μέρος του πακέτου της κυριακάτικης Σημερινής, μέχρι τον Ιανουάριο του 2013.

Στις 28 Ιανουαρίου του 1989 εκδόθηκε και η απογευματινή εφημερίδα η «ΔΕΙΛΙΝΗ».

Το 1988 άρχισε η ανέγερση του Μεγάρου ΔΙΑΣ , στο οποίοι στεγάζονται όλες οι διοικητικές, οικονομικές, συντακτικές και τεχνικές υπηρεσίες του Συγκροτήματος από το 1990.

Στις 3 Σεπτεμβρίου 1990 το Συγκρότημα λειτούργησε τον πρώτο παγκύπριο, ιδιωτικό και ανεξάρτητο ραδιοφωνικό σταθμό, με την ονομασία «ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ». Το Ράδιο Πρώτο κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσει το ακροατήριο του ενώ συνέβαλε στην  εδραίωση και καθιέρωση της ανεξάρτητης ιδιωτικής ραδιοφωνίας, καθώς και στην ελευθεροποίηση των ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Κύπρο.

Σε όλη την πορεία του, το Συγκρότημα ΔΙΑΣ εξέδωσε και κυκλοφόρησε γνωστούς τίτλους περιοδικών που αγαπήθηκαν από το αναγνωστικό κοινό της Κύπρου. Σήμερα, εκδίδει και κυκλοφορεί 3 διεθνείς τίτλους. Τα μηνιαία περιοδικά «MADAME FIGARO», το πρώτο γυναικείο περιοδικό της Κύπρου, το «TIME OUT» και το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΟΚ!». To 2016 κυκλοφόρησε και το οικονομικό περιοδικό «CAPITAL ECONOMY TODAY».

Στις 9 Δεκεμβρίου 2002 ιδρύθηκε η εταιρεία Γαλαξίας Παραγωγές ΛΤΔ, με σκοπό την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον κόσμο του θεάματος και των εκδηλώσεων . Η εταιρεία έπαυσε τις δραστηριότητές της το 2010.

Ο «SUPER FM» εντάχθηκε στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ ως συνεργαζόμενος. Λειτουργεί από τον Μάρτιο 1998 και καθιερώθηκε ως η πιο δημοφιλής μουσική, νεανική συχνότητα στην Κύπρο.

Το «SIGMALIVE» δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο 2007, όταν Άντης Χατζηκωστής, Γενικός Δ/ντης του Συγκροτήματος, θέλησε να κάνει τη δική του μικρή επανάσταση στον κυβερνοχώρο, επιδιώκοντας να μετατρέψει το χρήστη σε πιστό αναγνώστη, προσφέροντάς του κάτι κυπριακό, σύγχρονο , διαφορετικό και τεχνολογικά εξελιγμένο.

Ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣΙΓΜΑ» εντάσσεται στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ ως συνεργαζόμενος με άλλα μέσα τίτλος, για την παραγωγή και την παρουσίαση ειδήσεων, όπως το SigmaLive.com, το Ράδιο Πρώτο και την εφημερίδα Σημερινή.

Η τηλεόραση ΣΙΓΜΑ εξέπεμψε για πρώτη φορά στις 3 Απριλίου 1995. Προβάλλει Κυπριακές, Ελληνικές και ξένες σειρές, δελτία ειδήσεων, ενημερωτικές και αθλητικές εκπομπές, καθώς και εκπομπές ψυχαγωγίας. Έχει στο ενεργητικό του πολλές και μεγάλες επιτυχίες, και το τηλεοπτικό κοινό της Κύπρου το έχει αγαπήσει για τις Κυπριακές του παραγωγές σε εκπομπές και σειρές.

 

Ο Άντης Χατζηκωστής με μια ματιά

«Μια λάμψη ο άνθρωπος και αν είδες, είδες…»

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1968. Σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Southampton στην Αγγλία όπου τελείωσε με “Άριστα”. Μιλούσε Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Εργάστηκε ως οικονομικός αναλυτής στη γενική διεύθυνση της Ευρωπαϊκής επιτροπής στις Βρυξέλλες (1992-1993). Επίσης διετέλεσε project manager στον συμβουλευτικό οίκο Kienbaum Consultants International Kienbaum στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας (1992-1993) και διευθυντής μάρκετινγκ του εκδοτικού οίκου ΔΙΑΣ και της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ (1994-1997). Επιπλέον, αποτέλεσε ιδρυτικό και διευθυντικό στέλεχος στην εταιρία IMH Creative Solutions Consulting (1996-2010) και διευθυντής αναπτύξεως νέων επιχειρήσεων (1997-1999). Ανέλαβε την διεύθυνση του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ κατά την περίοδο 1999-2002 και ακολούθως  διετέλεσε Διευθύνων σύμβουλος της Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ και του εκδοτικού οίκου ΔΙΑΣ. Επιπλέον, συμμετείχε σε συμβούλια δημοσίων εταιρειών στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό. Διετέλεσε μέλος του European Publishers Association και Διοικητικός σύμβουλος και πρεσβευτής των διεθνών τηλεοπτικών βραβείων Έμμυ.

Ο Άντης Χατζηκωστής δολοφονήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 2010 έξω από το σπίτι του στην περιοχή της Έγκωμης στη Λευκωσία.  Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε συγκλονισμό όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Ήταν ένας άνθρωπος, με όραμα, αγαπητός και πάντα πρωτοπόρος.

 

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 • Χρύσανθος Τσουρούλλης
  Διευθύνων Σύμβουλος
 • Ιωσήφ Ιωσήφ
  Οικονομικός Διευθυντής
 • Στέλλα Ιωαννίδου
  Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού
 • Πέτρα Αργυρού
  Διευθύντρια Ενημέρωσης
 • Ξάνθη Μάρκου
  Διευθύντρια Πληροφορικής
Back to top